dimecres, 20 de febrer del 2019

Idees per gaudir del Carnestoltes

Hola famílies!
Photo by rawpixel on Unsplash

S’acosta una de les setmanes més divertides de l’any i per això us volem donar algunes idees per gaudir del Carnestoltes!
Com sabeu, a l’escola s’iniciarà la setmana divertida! Un mitjó de cada, un pentinat divertit, la cara pintada, alguna cosa de color groc i moltes disfresses per pasar-ho bé!
Aquesta setmana està pensada per divertir-nos però no a tots els nens i nenes els hi agrada canviar el seu aspecte físic. Estan en un moment de construcció i reconeixement del propi ser i canviar l’aspecte o caracteritzar-se d’algú altre no sempre els fa sentir còmodes. Per aquest motiu, ens ha semblat molt interessant la següent lectura sobre per qué a vegades els nens i nenes no volen disfressar-se, pintar-se la cara o representar altres personatges.
Us falten idees per disfressar-vos?
Si ni vosaltres ni els vostres fills i filles teniu inconvenient en disfressar-vos, us proposem una sèrie de disfresses ben originals!
Disfresses en família
Disfresses per germans
Disfresses còmodes per bebès
On gaudir de la festa?
Solsona
El Carnaval de Solsona s’ha de viure com a mínim un cop a la vida. Té poc a veure amb els carnavals de les ciutats i una sèrie d’activitats d’allò més peculiars. Podreu veure ballar els Gegants Bojos, uns gegants únics al món, la pixarada del ruc des de dalt del campanar, les comparses i el carnaval infantil amb l’arribada del Carnestoltes, la Miss Forastera, el ball de disfresses i el correfoc! No us ho perdeu!
Vilanova i la Geltrú
El Carnaval de Vilanova i la Geltrú és un dels més populars a Catalunya ja que és considerat com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Alguns dels actes més destacats son la popular batalla de merenga el Dijous Gras, el personatge del Moixó Foguer, que surt el divendres, la batalla de caramels, les danses vuitcentistes del diumenge i els ‘coros’ del dilluns. No us perdeu el programa, està ple d’activitats infantils!
Barcelona
El Carnaval de Barcelona comença amb una sorollosa rebuda, l'arribo. El Ball del Molinet, al Born, i la Taronjada, al Barri de la Rivera, són les dues activitats més conegudes i tradicionals. A banda d'això, més de trenta rues populars es celebren pels diferents barris de la ciutat. De propostes pels més petits en trobareu a tots els barris!
Tarragona
El Carnaval de Tarragona destaca per la seva espectacularitat. La Rua d'Artesania, és una de les més espectaculars. On s'hi reuneixen unes 3.000 comparses que omplen de color els carrers. La Rua de Lluïment, la Gala de la disfressa d'Or i la Baixada del Pajaritu completen les activitats d'aquesta celebració. Consulteu les propostes infantils al programa!
I que fan a Terrassa?
No us perdeu el Dijous gras, la festa que donarà el tret de sortida als actes del Carnestoltes.  Hi haurà jocs, tallers i animacions infantils. Tampoc la Rua infantil, el diumenge 3 de març, on podeu participar amb les vostres disfresses familiars! Podeu trobar tota la informació al següent enllaç!

Que gaudiu molt del carnestoltes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada