dimecres, 31 d’octubre del 2018

Els Camins Escolars



Hola famílies!

Avui volem parlar-vos dels camins escolars. Coneixeu aquesta iniciativa?

Camí Escolar Terrassa“,  és una iniciativa ciutadana a favor d’un desplaçament autònom dels nens i nenes cap a l’escola, fent-ho segur i incorporant la mirada de la infància en la mobilitat de la ciutat.

Tal com expliquen en el seu manifest, “la ciutat de Terrassa ha estat testimoni de com ha desaparegut la infància dels seus carrers, s’han reduït els espais per al joc, el seu camí a l’escola el realitzen acompanyats d’adults i cada vegada són més nombrosos els que ho fan en cotxe privat, aquests petits però importants hàbits quotidians han reduït la seva capacitat d’autonomia, de convivència i de joc. Com a conseqüència, els nostres carrers han perdut l’amabilitat, l’alegria, la vitalitat i la seguretat que proporciona la presència de nens i nenes al carrer.”


Encara que els nostres fills i filles son petits per anar sols a l’escola, el fet que la ciutat estigui cada vegada més ocupada per cotxes ens afecta i molt. Parcs petits i tancats, falta de seguretat, contaminació, soroll, etc. Per això des de l’AMPA pensem que ens hem d’implicar i col·laborar en allò que pugui ajudar a millorar la nostra ciutat.

Necessitem la vostra ajuda!

Busquem un voluntari o voluntària que pugui fer-se càrrec de la comissió de camins escolars de l’escola. Només cal assistir a les reunions que es programin i compartir les iniciatives que es vagin duent a terme.

Vinga, qui s’anima?

Els interessats, podeu escriure un correu electrònic a ampa.ebm.vallparadis@gmail.com 

Si voleu conèixer millor la importància de donar espai a la infància dins les ciutats, us recomanem el llibre “La Ciudad de los niños” del gran Francesco Tonucci.



Moltes gràcies per llegir-nos!

1 comentari:

  1. Wynn's new $3.6 billion Wynn casino - KTNV
    Wynn is extending its stay 충청남도 출장안마 in Las Vegas beginning Wednesday, June 충청북도 출장안마 3, 2020. Wynn 계룡 출장샵 Resorts owns 파주 출장안마 and 부산광역 출장샵 operates Wynn Las Vegas,

    ResponElimina