dijous, 24 d’abril del 2014

No a la privatització del carrer d'accés a l'EBM Vallparadís



Al llarg de les vacances de Setmana Santa l’Ajuntament de Terrassa ha prohibit l’accés als vehicles, excepte autoritzats (tot i que no se quin serà el criteri per autoritzar), a l’Escola Bressol municipal Vallparadís, ubicada a la Plaça Marta Mata, s/n de Terrassa. Entenem, ja que ningú ens ha informat de la causa, que és per incompatibilitat d’usos, entre els veïns que fem ús de l’EBMV accedint en cotxe i els veïns que accedeixen als seus habitatges pel mateix carrer i d’altres veïns que caminen per aquest carrer.

 Aquest no és un tema que ens vingui de nou, tot i que des de l’any passat no teníem notícies de l’Ajuntament de Terrassa en relació a aquest tema. 

 La qüestió és que la ubicació de l’Escola Bressol Municipal Vallparadís (EBMV) és un carrer sense sortida que dóna accés a habitatges, unes places de pàrquing privades, l’edifici d’equipament municipal Casa Germain i l’Escola Bressol Municipal Vallparadís.

 Els més de 112 veïns de Terrassa que fem servir l’Escola Bressol diàriament dues o quatre vegades no tenim places d’aparcament a menys de 200 metres de l’escola (al marge de la seva disponibilitat). Ni al carrer Frontó, ni al carrer Sant Valentí s’hi pot parar ni estacionar, al carrer Mas Adei hi ha estacionament per col·lectius (minusvàlids i càrrega i descàrrega). Per trobar una plaça d’aparcament per anar a portar o recollir els nostres fills hem d’anar fins a l’avinguda 22 de juliol, on les places d’aparcament més properes estan al costat de l’estació de RENFE, i això fa que sigui gairebé impossible trobar una plaça d’estacionament lliure.

 Resulta més que evident que a tots ens agradaria anar caminant a portar els nostres fills, i no lligats a una cadira dins d’un cotxe, per ficar-los en un edifici i passar 8 o 9 hores des de les 08.00 del matí fins les 17.00 hores. Però, fem comptes, si els nens i nenes només poden estar com a màxim fins a les 17.00 hores i els pots deixar com a molt d’hora a les 08.00 del matí, Quan treballem els pares les 8 hores com a mínim que hem de fer i a sobre en horari partit? I com ens desplaçament fins als nostres llocs treballs que poden estar a d’altres municipis de la Regió Metropolitana de Barcelona?

 La conciliació de la vida familiar i laboral ja de por sí força complicada, es complica molt més degut a la rigidesa dels horaris escolars i laborals. Si partim de la premissa que els pares i mares que porten i van a recollir als seus fills a l’EBMV en cotxe ho fan per optimitzar el seu temps, quines solucions hi ha si no ens permeten accedir a l’EBMV en cotxe?

 Si tenim en compte que el carrer no pertany a una urbanització privada, ni és només d’ús privat, ja que hi ha equipaments d’ús diari i públic, i que l’amplada del carrer per accedir a l’EBMV és suficient per posar unes pilones i marcar l’espai entre els cotxes dels veïns que fan ús de l’EBMV i els que caminen per ell, crec que la solució plantejada de limitar l’accés només a cotxes autoritzats és poc sensible amb les necessitats de les famílies que tenim fills a l’Escola Bressol.

Una possible solució és l’apuntada, posar unes pilones i marcar l’espai entre els cotxes dels veïns que fan ús de l’EBMV i els que accedeixen als seus habitatges o simplement van caminant. Una mesura molt similar i més econòmica, és marcar al terra unes línies indicant el pas dels vehicles. Així podem coexistir sense suposar cap riscs els dos modes de transport, amb vehicle privat i el no motoritzat a peu.

 Una altra mesura és la de posar càmeres fotogràfiques per sancionar als conductor que excedeixin els 20 km/h de velocitat màxima que està permesa en aquests tipus de zones.

 Entenem que és un problema de seguretat dels vianants en un carrer de prioritat invertida, però la solució no passa per prohibir l’accés als vehicles (ja que és dóna l’accés per cobrir una necessitat de les famílies que fem ús de l’EBMV), si no garantir la seguretat dels vianants

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada